16:27 01.03.2018

ТКГ щодо Донбасу розробить план заходів із забезпечення зв'язком жителів ОРДЛО

2 хв читати

Учасники зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України 28 лютого в Мінську домовилися розробити план заходів із забезпечення зв'язком жителів непідконтрольних Україні територій Луганської та Донецької областей, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі мобільного оператора "Vodafone Україна".

"Ми поінформували учасників контактної групи в Мінську про реальний стан речей, щоб внести ясність і покласти край інформаційним маніпуляціям. Також поінформували про заходи, яких може бути вжито для поліпшення ситуації", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, стосовно території Луганської області відбулася конструктивна розмова.

"У Луганську мережа працює, але дуже нестабільно, оскільки в працездатному стані перебуває менше ніж 50% обладнання. Для поліпшення якості роботи мережі було досягнуто домовленості про передачу запчастин для ремонту пошкоджених базових станцій. Окремо обговорювалося питання організації швидкої допомоги", - зазначили в компанії.

Водночас стосовно Донецької області, за словами співрозмовника агентства, переговори відбувалися складно.

"Ми не побачили бажання представників іншої сторони провадити діалог, тому наразі важко говорити про якийсь прогрес", - додали у "Vodafone Україна".

Як повідомлялося, 11 січня було повністю припинено обслуговування абонентів українського оператора зв'язку "Vodafone Україна" на всій території ОРЛО через обрив оптоволоконного кабелю в районі с. Оленівка ОРДО.

"Vodafone Україна" 15 січня попросив доступ ремонтних бригад на НКТ для проведення робіт і з 19 січня відновила зв'язок в ОРЛО, тоді як в ОРДО, де доступ до ремонтних робіт не було надано, мобільний зв'язок "Vodafone Україна", як і раніше, відсутній.

22 лютого стався обрив волоконно-оптичної лінії, що забезпечує зв'язок на непідконтрольній Україні території Луганської області, і "Vodafone Україна" припинив роботу.

Водночас 28 лютого прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що представники непідконтрольних уряду окремих районів Донецької області дали гарантії безпеки для ремонтних бригад, які мають відновити мобільний зв'язок у регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА