08:32 02.03.2018

Україна може стати учасником програми ЄС Life +, яка дозволить громадам отримувати фінансування екологічних проектів

2 хв читати
Україна може стати учасником програми ЄС Life +, яка дозволить громадам отримувати фінансування екологічних проектів

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак та комісар ЄС з питань навколишнього середовища, морських справ і рибальства Кармену Велла домовилися почати перші консультації щодо приєднання України до програми ЄС Life + і придбання в майбутньому статусу партнера в Європейському агентстві з навколишнього середовища, повідомляють в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як пояснив Семерак за результатами зустрічі з К.Велла в Брюсселі (Королівство Бельгія), таке партнерство України дозволить місцевим громадам отримати фінансування екологічних проектів на місцях.

"Це значить - навчитися розробляти такі проекти в регіонах і потім їх впроваджувати. До речі, екологічний фонд - хороший ресурс для співфінансування таких проектів", - заявив Семерак.

Він також зазначив, що Україна вже зараз реалізує низку проектів спільно з Європейським агентством з навколишнього середовища, однак офіційне партнерство дозволить вийти на новий рівень співпраці.

"Отримання нового статусу в Агентстві - це перспектива, яка потребуватиме великої роботи. Але цей шлях треба почати. ​​Він дозволить нарешті ввести в Україні європейські інструменти оцінки стану навколишнього середовища, а звідси - на цій основі приймати рішення, де саме потрібно діяти", - резюмував Семерак.

У Мінекології нагадали, що міністр екології та природних ресурсів Семерак зараз знаходиться з робочою поїздкою в Брюсселі, де вже провів зустрічі з комісаром ЄС з питань навколишнього середовища, морських справ і рибальства Кармену Веллі і співголовою Парламентського Комітету асоціації Даріушом Розаті, головою групи друзів України - ЄС Петрасом Астрявічусом, а також депутатами Марком Галлером і Ребеккою Хармс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА