12:30 02.03.2018

Гройсман доручив керівництву "Нафтогазу" максимально швидко врегулювати питання браку газу через дії "Газпрому"

2 хв читати
Гройсман доручив керівництву "Нафтогазу" максимально швидко врегулювати питання браку газу через дії "Газпрому"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз України" максимально швидко врегулювати питання з браком газу через дії російського "Газпрому".

"В результаті дій "Газпрому" в ці дні Україна буде відчувати певний брак газу. Щоб уникнути негативних наслідків цієї ситуації, на кілька днів введені заходи з обмеження споживання газу", - написав В.Гройсман на своїй сторінці в соціальній мережі Facebookв п'ятницю.

Прем'єр додав, що поставив перед керівництвом НАК "Нафтогаз України" завдання максимально швидко врегулювати зазначену проблему.

"Прошу місцеву владу постійно контролювати ситуацію і оперативно реагувати, якщо людям потрібна буде будь-яка ваша допомога", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 1 березня прес-служба ПАТ "Укртрансгаз" повідомила, що російський "Газпром" з початку 2018 року жодного разу не забезпечив тиск на вході в ГТС України, відповідне хоча б мінімальним умовам транзитного контракту.

"Станом на 1 березня тиск в транзитних магістральних газопроводах на вході в українську ГТС впало до мінімального значення в цьому році - 50,3 кгс/см кв. Транзитний контракт передбачає дотримання російською стороною тиску газу в магістральних газопроводах на вхідний точці ГВС "Суджа" в діапазоні 60-65 кгс/кв. см... у січні-лютому 2018 року "Газпром" систематично не виконував техумови, подаючи газ до українського кордону при фактичному тиску на рівні 51-59 кгс/кв. см", - зазначено в повідомленні.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляє про дефіцит газу в Україні в обсязі близько 10 млн куб. м на добу через морози і відмови "Газпрому" в його поставках, і пропонує ввести обмеження на споживання газу в країні 3-4 березня.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною активною ємністю 31 млрд куб. м. Пропускна здатність газотранспортної системи (ГТС) України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема в країни Європи - 142,5 млрд куб. м, Молдову - 3,5 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА