14:09 02.03.2018

Активісти біля ВР розблокують рух на вул. Грушевського, коли буде задоволено їхні вимоги до закону про Антикорупційний суд - Соболєв

2 хв читати

Учасники акції біля Верховної Ради в центрі Києва розблокують рух вулицею Грушевського після того, як у законі про Антикорупційний суд буде передбачено право вето для міжнародних експертів, а також звужено юрисдикцію цього суду, заявляє один із координаторів акції нардеп із фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

"Потрібно ухвалити закон про Антикорупційний суд із правом вето наших міжнародних партнерів ... Друге рішення, яке має бути обов'язково в цьому законі - потрібно написати, що Антикорупційний суд розглядає лише справи про топ-корупцію, жодні справи про наркотики, жодні інші справи... Після цього - і ми вже про це говорили з хлопцями - буде розблоковано рух на вулиці Грушевського", - заявив Є.Соболєв із трибуни Верховної Ради на пленарному засіданні у п'ятницю.

При цьому він констатував, що наразі учасники акції згортають частину наметів біля Верховної Ради.

Раніше повідомлялося, що наметове містечко, розбите протестувальниками у вересні 2017 року поблизу Верховної Ради, зменшується, оскільки протестувальники почали у п'ятницю згортати частину наметів. Станом на 13.00 п'ятниці кілька наметів біля площі Конституції в Маріїнському парку в центрі Києва вже зібрано.

"За рішенням руху "Визволення" частина табору, яку раніше займав "Рух нових сил" (партія екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі - ІФ) звільняється від наметів", - сказав народний депутат із фракції "Самопоміч", один із координаторів акції протесту Семен Семенченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", пояснюючи дії учасників акції.

За його словами, табір зменшується, і це пов'язано, зокрема, з тим, що напередодні Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про Вищий антикорупційний суд. "Ми прибираємо намети фактично до Грушевського, і чекаємо від парламенту подальшого виконання вимог", - зазначив С.Семенченко.

Наразі велика частина наметів усе ще залишається в Маріїнському парку, стоять намети й на вулиці Грушевського, протестувальники також займають частину площі Конституції біля будівлі парламенту.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року біля стін ВР у Києві зібрався мітинг, у якому взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, із вимогою скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і запровадження пропорційної виборчої системи за відкритими списками. Учасники мітингу заявили, що акція безстрокова, і встановили намети.

19 листопада більшість громадських організацій заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка. Водночас "Рух нових сил" прийняв рішення продовжувати акцію біля ВР, у наметах також вирішили залишатися прибічники депутатів від "Самопомочі" Є.Соболєва та С.Семенченка.

Наметове містечко складається з двох частин, одна з них розташована на проїжджій частині вул. Грушевського. Ще одне наметове містечко розбите в Маріїнському парку неподалік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА