07:29 03.03.2018

Держдеп закликав "Газпром" відновити постачання газу через Україну

2 хв читати
Держдеп закликав "Газпром" відновити постачання газу через Україну

Державний департамент США закликав "Газпром" виконувати рішення Стокгольмського арбітражу і відновити поставки газу через Україну, заявила спікер Держдепу Гізер Нойєрт.

"Постачання і транзит газу ніколи не повинні бути політичною зброєю. Ми очікуємо, що "Газпром" буде поставляти газ по транзитному трубопроводу України відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу. Росія повинна довести, що вона надійний постачальник газу", - написала вона на своєму акаунті в Твіттер в ніч на суботу.

Як повідомлялося, президент Дональд Трамп в п'ятницю оголосив про рішення продовжити ще на рік антиросійські санкції, пов'язані з ситуацією в Україні.

"Я продовжую ще на рік виконавчий указ 13660", - йдеться в його посланні, опублікованому на сайті Білого дому.

Цей виконавчий указ вперше був прийнятий 6 березня 2014 року адміністрацією екс-президента США Барака Обами в зв'язку з ситуацією в Україні

"Дії і політика, до яких апелюють виконавчі укази (щодо запровадження санкцій - ІФ) продовжують нести надзвичайну загрозу національній безпеці і міжнародній політиці США. У зв'язку з цим даний указ постановляє, що укази від 6 березня 2014 року, 16 березня 2014 року, 20 березня 2014 року та 19 грудня 2014 року мають залишитися дійсними і після 6 березня 2018 року", - наголошується в документі.

"Цей документ буде опублікований у "Федеральному реєстрі" і переданий до Конгресу", - йдеться в посланні.

Санкції проти Росії стосовно ситуації в Україні були введені адміністрацією Барака Обами в 2014 році. Перші санкції почали діяти 6 березня 2014 року, пізніше - 16 березня, 20 березня і 19 грудня того ж року - санкції розширювалися.

З моменту введення санкцій вони щорічно продовжуються на 12 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА