20:11 03.03.2018

Прокуратура порушила справу у зв'язку із застосуванням поліцейським спецзасобів до журналіста в наметовому містечку біля парламенту

2 хв читати

Прокуратура Києва порушила справу за фактом застосування поліцейським спецзасобу до журналіста видання "Радіо Свобода" під час ліквідації наметового містечка біля Верховної Ради в центрі Києва в суботу вранці.

Як повідомляє в суботу прес-служба прокуратури м. Києва, за словами представника преси, перебуваючи під будівлею Верховної Ради України на вул. Грушевського і здійснюючи відеозйомку ранкових подій, до нього зі спини підійшов поліцейський і, незважаючи на пред'явлене посвідчення журналіста, застосував спецзасіб.

"З метою перевірки цієї інформації зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Проведення досудового розслідування доручено слідчим СБУ в Києві та Київській області, прокуратура міста Києва буде здійснювати нагляд у формі процесуального керівництва.

Раніше цього дня в головному управлінні поліції м. Києва агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що в поліцію надійшла заява від журналіста "Радіо Свобода", проти якого, за його словами, правоохоронці застосували газовий балончик. У главку повідомили, що цю інформацію перевірять, і, в разі підтвердження, діям правоохоронців буде дано відповідну правову оцінку.

Як повідомлялося, вранці в суботу, 3 березня, під час проведення слідчих дій у наметовому містечку біля Верховної Ради поліція вилучила предмети, схожі на гранати, а саме: 9 гранат РГД-5, "коктейлі Молотова".

Як наголошується в повідомленні Нацполіції, у відділки поліції було доставлено понад сто людей, які чинили опір співробітникам поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У Нацполіції заявили, що слідчі дії на території наметового містечка біля будівлі Верховної Ради, проводяться на підставі двох рішень суду. "Слідчі працюють щодо кримінальних проваджень, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац), а інше – за подіями 27 лютого біля стін Верховної Ради", – йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції України.

Увечері в суботу начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що загалом в управління поліції доставили 111 осіб, на чотирьох із них складено адміністративні протоколи, ще з 8 спілкуються правоохоронці, інших відпустили.

Також за словами А.Крищенка, до лікарняних закладів звернулися 13 осіб, які перебували в наметовому містечку, і семеро співробітників поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА