19:06 04.03.2018

В Ужгороді затримано 5 осіб за напад на "Товариство угорської культури Закарпаття"

2 хв читати
В Ужгороді затримано 5 осіб за напад на "Товариство угорської культури Закарпаття"

Національна поліція України розкрила обидва напади на будівлю Товариства угорської культури Закарпаття (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség - КМКС) в Ужгороді, п'ять осіб затримано, ймовірний організатор-іноземець перебуває в розшуку, повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв.

"Тільки що оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на Товариство угорської культури 27 лютого. Одного з них затримали в Черкасах, ще двох - у Кропивницькому. Також встановлений можливий керівник таких нападів, він оголошений в розшук", - написав С.Князєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook в неділю ввечері.

Як повідомлялося, в Ужгороді в лютому двічі підпалювали будівлю на Православній набережній, в якій розташований офіс КМКС.

Перший випадок стався вранці 4 лютого, коли невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

Слідство встановило, що до скоєння правопорушення можуть бути причетні громадяни Польщі Адріан Марглевський і Томаш Рафал Шимковяк. Пізніше видання Polska Agencja Prasowa повідомило, що троє підозрюваних у підпалі будинку КМКС в Ужгороді затримані в Польщі, і суд виніс рішення про арешт двох з них.

Другий підпал стався в ніч на 27 лютого. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав, проте вигоріло близько 25 кв.м. на першому поверсі. Пожежі передував вибух у будівлі.

Після цього посол України в Угорщині Любов Непоп була викликана в МЗС Угорщини, а глава угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сіярто заявив, що в Україні "ростуть екстремістські політичні ідеї" і припустив, що "таким чином залякують представників угорської національної громади в Закарпатті".

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник голови КМКС Йосип Борто висловив переконання, що за підпалом офісу стоять іноземні громадяни, а не українці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА