18:12 05.03.2018

У ЗСУ гендерний принцип дотримано, - Міноборони

2 хв читати
У ЗСУ гендерний принцип дотримано, - Міноборони

 У Збройних Силах України гендерний принцип дотримано, заявляють у Міністерстві оборони, коментуючи висловлювання віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе про те, що в Міноборони має місце невиправданий бюрократичний опір упровадженню держполітики забезпечення гендерної рівності.

"На сьогодні у Збройних Силах України проходять службу близько 25 тисяч жінок, із них понад 3 тисяч — офіцери. 10 тисяч жінок служать на посадах, які визначають боєздатність ЗС України. Учасниками АТО є понад 6 тисяч жінок, 2 тисячі жінок і зараз виконують бойові завдання у зоні конфлікту на сході країни", - повідомляє прес-служба відомства в понеділок.

В інформації також зазначається, що 31 тис. жінок працюють у ЗСУ на цивільних посадах.

Крім того, "з метою дотримання гендерної рівності" в армії за останні два роки було суттєво розширено перелік військово-облікових спеціальностей, які можуть обіймати військовослужбовці-жінки (а це близько 100 спеціальностей).

"У зв’язку з цим орієнтовна кількість військових посад, на які дозволяється призначати жінок, становить понад 90 тисяч (до 2016 року — лише 38 тисяч посад)... Міністерство оборони України (єдине з органів виконавчої влади в Україні) виконує міжнародне зобов’язання згідно з Програмою (Ціллю) Партнерства Україна — НАТО щодо гендерних питань. Абсолютно чітка взаємодія відбувається між представниками керівництва Міністерства оборони та представниками ООН Жінки в Україні", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба міністерства також інформує, що в офісі віце-прем'єр міністра України з питань європейської інтеграції працюють офіцери-жінки, відряджені від оборонного відомства для контролю за цим напрямом на міжвідомчому та державному рівні.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе заявила, що в Міноборони має місце невиправданий бюрократичний опір упровадженню державної політики забезпечення гендерної рівності.

Вона зазначила, що в МВС уже обрали "гендерних" радників, які активно допомагають керівництву міністерства, прикордонникам, Нацгвардії та поліції впроваджувати державну політику забезпечення гендерної рівності.

"Однак цього поки що не можу сказати про Міністерство оборони, де досі, незважаючи на формальну готовність, чиниться невиправданий бюрократичний опір у цьому напрямі", - йдеться в повідомленні прес-служби віце прем'єра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА