08:06 06.03.2018

В ООН оцінили ліквідацію наслідків криз у $ 233 млрд

2 хв читати
В ООН оцінили ліквідацію наслідків криз у $ 233 млрд

За 10 років на ліквідацію наслідків кризи міжнародне співтовариство витратило $ 233 млрд. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї з доповіддю "миробудівництво і збереження миру", повідомляється на сайті Організації Об'єднаних Націй.

За його словами, ці кошти були витрачені на гуманітарну, миротворчу діяльність і на надання допомоги біженцям. А.Гутерріш зауважив, що витрачені гроші можна компенсувати, а людські життя повернути не можна. "І тому замість того, щоб реагувати на кризи, ми повинні вкладати більше коштів в їх запобігання", - сказав генсек ООН. За його словами, превентивна дипломатія не тільки допомагає рятувати людей, але і окупається з точки зору економіки.

У повідомленні ООН наголошується, що за даними Світового банку прийняття ефективних заходів щодо запобігання криз допоможе міжнародній спільноті заощадити від $ 5 млрд до $ 70 млрд на рік. Гутерріш зазначив, що в необхідні завдання Об'єднаних Націй входить надання послідовної, всеосяжної і комплексної підтримки та робота з державами-членами та іншими партнерами до, під час і після конфлікту.

Генсек зазначив, що на даний момент у ООН немає необхідних ресурсів. Так, її Фонд миробудівництва має $ 250 млн. А.Гутерріш закликав довести його статутний капітал до $ 500 млн. Генсек зауважив, що фонд - це важливий інструмент для виконання завдань щодо запобігання і ліквідацій наслідків кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА