08:11 06.03.2018

Інформаційна база пам'яток культурної спадщини Києва повністю запрацює до кінця року

2 хв читати
Інформаційна база пам'яток культурної спадщини Києва повністю запрацює до кінця року

Інформаційна база пам'яток культурної спадщини міста Києва повністю запрацює до кінця 2018 року, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Управління охорони культурної спадщини активно працює над наповненням цієї бази і планує завершити наповнення вже до кінця поточного року", - повідомив у понеділок заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Він підкреслив, що база дуже об'ємна інформаційно і включає в себе низку розділів, серед яких: місцезнаходження об'єкта, охоронний номер, категорія об'єкта (пам'ятник історії, ландшафту, мистецтва, містобудування, архітектури тощо), технічний стан, статус об'єкта і форма власності та власник (якщо це приватна власність), судові справи (якщо є) і ін. "тобто кожен бажаючий легко зможе перевірити будь-яку пам'ятку в Києві, дізнатися про її статус", - сказав О.Резніков.

Він також повідомив, що КМДА спільно з профільним комітетом Верховної Ради працює над змінами чинного пам'яткоохоронного законодавства.

"Упевнений, що в багатьох українських містах влада стикалася з ситуацією, коли недобросовісний власник пам'ятки доводить її до руйнування або навмисне, або через відсутність коштів для реставрації. На жаль, чинне законодавство не дає можливості викупити або примусово повернути будівлю в комунальну власність. У законі йдеться: пам'ятка може бути передана виключно в державну власність. З депутатами профільного комітету, зокрема, з його головою Миколою Княжицьким, ми досить результативно попрацювали і вже майже завершили роботу над змінами, які регламентують можливість відчуження пам'яток саме на користь місцевих громад", - додав О.Резніков.

Він розповів, що мер Віталій Кличко вже надав відповідне доручення про створення окремого фонду, кошти якого можуть бути спрямовані на викуп пам'яток з приватної власності в комунальну.

"Розпочато і роботу над відповідним проектом рішення Київради", - резюмував заступник голови КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА