11:19 06.03.2018

Amnesty International закликає владу розслідувати пропорційність використання сили до демонстрантів біля ВР 3 березня

2 хв читати
Amnesty International закликає владу розслідувати пропорційність використання сили до демонстрантів біля ВР 3 березня

Організація Amnesty International закликає керівництво України провести швидке й неупереджене розслідування подій під час демонтажу наметового містечка біля Верховної Ради вранці 3 березня 2018 року.

У заяві, розміщеній у вівторок на сайті Amnesty International Україна, організація закликає "оцінити пропорційність використання сили щодо озброєних демонстрантів та розслідувати повідомлення про надмірне, невибіркове та довільне використання сили проти мирних демонстрантів та журналістів працівниками Національної поліції та Національної гвардії".

Організація нагадує, що під час проведення слідчих дій 3 березня у наметовому містечку під Верховною Радою виникли сутички між працівниками поліції та протестувальниками. В результаті було затримано понад 100 людей, і щонайменше 19 осіб дістали травм голови внаслідок дій поліції.

"Будь-яке застосування сили до мирних демонстрантів і журналістів, а також непропорційне застосування сили проти озброєних демонстрантів неприпустиме", - зазначено в заяві.

Водночас в Amnesty International звернули увагу, що кілька журналістів поскаржилися на перешкоджання їхній професійній діяльності та застосування сили проти них.

"Так, проти журналіста Сергія Нужненка було застосовано газовий балончик, коли він знімав дії поліції під Верховною Радою. Працівник поліції підійшов до Сергія Нужненка зі спини та розпилив вміст балончика йому в обличчя. У результаті журналіст отримав хімічний опік очей. Інший журналіст, Богдан Кутєпов, повідомив про те, що працівник поліції вдарив його по нозі та перешкоджав виконанню його професійних обов’язків, вивівши його за периметр наметового містечка", - повідомили в організації.

"Закликаємо керівництво держави невідкладно відреагувати на ситуацію", - зазначено в заяві Amnesty International.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА