15:43 06.03.2018

Бойовики обстріляли житлові квартали н. п. Щастя на Луганщині

2 хв читати
Бойовики обстріляли житлові квартали н. п. Щастя на Луганщині

Представники української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) зафіксували обстріл бойовиками житлових кварталів населеного пункту Щастя (Луганська обл.) з мінометів та стрілецької зброї, внаслідок чого були пошкоджені житлові будинки та господарські будівлі місцевих жителів, а також будівля дитячого садка.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, нехтуючи домовленостями про встановлення з 00:01 05.03.2018 всеосяжного режиму припинення вогню вздовж усієї лінії розмежування сторін на сході України, прийнятого Тристоронньою контактною групою 28 лютого 2018 року в Мінську, порушили "режим всеосяжного перемир'я", застосувавши при цьому зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями, по житлових кварталах населеного пункту Щастя", - повідомляє у вівторок вдень Українська сторона СЦКК.

Так, за результатами фотофіксації порушення бойовиками режиму припинення вогню із застосуванням мінометів 82 калібру та стрілецької зброї по будинках мирних жителів у н. п. Щастя спостерігачі (мобільної) спостережної групи "Новоайдар" виявили та зафіксували значні ушкодження.

"Зокрема, зафіксовано влучання бронебійно-запалювальних трасуючих боєприпасів у житлові будинки та господарські будівлі мирних жителів на вулицях Республіканська, 1, Приозерна, 3, Матросова, 12, Республіканська, 27, Гагаріна, 4, Центральна, 12, а також по дитячому садочку "Зірочка". У зазначених помешканнях зруйновані зовнішні стіни та вікна, а також значно пошкоджені меблі та побутова техніка. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", - інформують в українській стороні Спільного центру.

При цьому, наголошується в повідомленні, Збройні сили України на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ є цинічним нехтуванням ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, що становлять пряму загрозу життю та здоров'ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям", - йдеться в оприлюдненій інформації.

В українській стороні СЦКК також наголошують, що зазначений обстріл житлових кварталів свідчить "про явне небажання ватажків окупаційної адміністрації РФ дотримуватися всеосяжного режиму припинення вогню у рамках виконання Мінських домовленостей, а також про відверту їхню зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА