20:34 06.03.2018

Суд арештував двох підозрюваних у нападі на будівлю "Товариства угорської культури Закарпаття"

2 хв читати
Суд арештував двох підозрюваних у нападі на будівлю "Товариства угорської культури Закарпаття"

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці (60 днів) без альтернативи застави двом підозрюваним у нападі на будівлю "Товариства угорської культури Закарпаття" (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség - КМКС) в Ужгороді в лютому , повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатській області.

Йдеться про двох затриманих жителів Кропивницького, 43 і 55 років.

"Затриманим, крім злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, слідчі висунули ще одне звинувачення - за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу Україна. Обидва кримінальних провадження об'єднані в одне", - йдеться в повідомленні.

Поліція встановила також особу власника автомобіля, на якому жителі Кропивницького прибули на Закарпаття для вчинення злочину, - це житель Черкас. Його опитано, за місцем проживання проведено обшук. Автомобіль вилучено. Цьому чоловікові вручена повістка на 7 березня в слідче управління поліції Закарпатській області для проведення слідчих дій.

Як повідомлялося, в Ужгороді в лютому двічі підпалювали будівлю на Православній набережній, в якому розташований офіс КМКС. Перший випадок стався вранці 4 лютого, коли невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

Слідство встановило, що до скоєння правопорушення можуть бути причетні двоє громадян Польщі. Пізніше видання Polska Agencja Prasowa повідомило, що трьох підозрюваних у підпалі будинку КМКС в Ужгороді затримано в Польщі, суд ухвалив рішення про арешт двох з них.

Другий підпал стався в ніч на 27 лютого. Унаслідок пожежі ніхто не постраждав, проте вигоріло близько 25 кв. м на першому поверсі. Пожежі передував вибух у будівлі.

Після цього посла України в Угорщині Любов Непоп викликали до МЗС Угорщини, а глава угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сіярто заявив, що в Україні "зростають екстремістські політичні ідеї" і висловив припущення, що "таким чином залякують представників угорської національної громади в Закарпатті".

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник голови КМКС Йосип Борто висловив переконання, що за підпалом офісу стоять іноземні громадяни, а не українці.

4 березня глава Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що в Ужгороді затримано 5 осіб за напад на КМКС, ймовірний організатор-іноземець перебуває в розшуку. Одного затримали в Черкасах, ще двох - у Кропивницького.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що серед нападників на будинок КМКС в Ужгороді наприкінці лютого є учасники АТО, а організатор - співробітник "міністерства держбезпеки" Придністров'я, який після нападу на будівлю товариства втік додому і зараз недосяжний для українського правосуддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА