21:06 06.03.2018

Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові знову перенесли

3 хв читати
Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові знову перенесли

Призначене на вівторок чергове засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт, який стався біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, знову не відбулося.

"Засідання не відбулося через хворобу судді і адвоката одного з обвинувачених", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання призначено на 14 березня.

Це вже четверте перенесення суду, починаючи з 26 лютого. Спочатку засідання не відбулося, оскільки адвокат одного з обвинувачених не з'явився і повідомив суду, що зайнятий в іншому процесі. А потім суд двічі переносили через хворобу адвоката.

Як повідомлялося, 31 січня обвинувачений в теракті біля Палацу спорту Сергій Башликов відмовився від адвоката.

"У інших адвокатів (які захищали обвинувачених Сергія Башликова і Володимира Дворнікова - ІФ) закінчилися повноваження в 2017 році і щоб не затягувати процес, я уклав договір ще з двома обвинуваченими, з Дворніковим і Башликовим, але тільки до кінця цього місяця. Сьогодні я був готовий захищати всіх трьох обвинувачених, але Башликов відмовився від моєї участі. А оскільки у нього немає договору ні з яким іншим адвокатом, суд виніс ухвалу і йому повинні призначити безкоштовного адвоката", - повідомив кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна адвокат обвинуваченого Віктора Тетюцького Дмитро Тихоненков.

Представник потерпілих Олег Головков в коментарі агентству Інтерфакс-Україна заявив, що така позиція обвинуваченого може привести до нового затягування судового процесу. "Позиція Башликова може привести до затягування судового процесу, тому що новому адвокату буде потрібен час на ознайомлення з матеріалами справи, на формування правової позиції і узгодження її з підзахисним", - сказав О.Головков.

2 лютого інший обвинувачений В.Дворніков також попросив призначити йому безкоштовного адвоката.

Раніше засідання у справі неодноразово переносилися через скарги одного з обвинувачених на погане самопочуття. У зв'язку з цим 18 жовтня 2017 року прокуратура заявила клопотання про проведення судово-медичної експертизи щодо цього обвинуваченого, щоб, зокрема, встановити, чи дозволяє її стан здоров'я брати участь у судових засіданнях.

28 грудня 2017 року результати цієї судово-медичної експертизи були оприлюднені в суді. "Експертиза встановила, що у нього є якесь захворювання, але спеціалізованого лікуванні він не потребує і може лікуватися в умовах СІЗО", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

24 січня 2018 року, вперше за більш ніж 4 місяці, суд продовжив розгляд матеріалів виробництва і вивчив один том доказів.

22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули двоє людей (в т.ч. один з координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітниками Служби безпеки України затримано трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт був направлений до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені і їх захисники використовують усі можливості, щоб затягнути судовий процес. Він також підкреслив, що "судовий процес закінчений на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати його розглядати заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА