07:18 07.03.2018

Майже 80 осіб померли через лихоманку Ласса в Нігерії

1 хв читати
Майже 80 осіб померли через лихоманку Ласса в Нігерії

Не менш 78 осіб стали жертвами спалаху лихоманки Ласса в Нігерії, повідомив в середу телеканал CNN з посиланням на Нігерійський центр з контролю захворювань.

На момент написання тексту підтверджено 353 випадки зараження лихоманкою Ласса, у 766 осіб підозра на хворобу. Ще 3126 чоловік вступали в контакт із зараженими і знаходяться під наглядом.

Лихоманка Ласса - гостре інфекційне захворювання з групи вірусних геморагічних лихоманок, характеризується важким лікуванням, високим відсотком летальних випадків, ураженням органів дихання, нирок, центральної нервової системи, міокардитом, геморагічним синдромом. Найчастіше зустрічається в країнах Центральної і Західної Африки (Нігерія, Ліберія, Сьєрра-Леоне, Гвінея, Ліберія, Мозамбік, Сенегал, Малі і т.д.).

Зараження людей в природних осередках може відбуватися при вдиханні аерозолю, що містить екскрети гризунів; вживанні води з інфікованих джерел; недостатньо термічно обробленого м'яса заражених тварин.

Хвора людина становить небезпеку для оточуючих. Основний фактор передачі - кров, проте вірус міститься і в виділеннях хворого. Зараження при цьому відбувається повітряно-крапельним, контактним і статевим шляхами.

Хвороба відкрита в 1969 році. Вона призводить до смерті в 1% випадків. Проти неї поки немає вакцини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА