10:27 07.03.2018

У центрі Києва проходить акція на підтримку неупередженого розслідування справи українського військового Марківа в Італії

2 хв читати

У центрі Києва проходить акція "Free Markiv" на підтримку бійця Національної гвардії Віталія Марківа, який перебуває у в'язниці в Італії за звинуваченням у загибелі журналіста Андреа Роккеллі в зоні проведення антитерористичної операції.

Станом на 10:10 близько 80 громадських активістів, побратимів В.Марківа з батальйону імені генерала Кульчицького, ветеранів АТО розпочали ходу від Стели Незалежності до посольства Італії в Україні. В руках вони тримають прапори України, батальйону Кульчицького та плакат з написом: "Вимагаємо чесного суду".

Колону супроводжує близько десяти співробітників поліції комунікації. Акція має мирний характер.

Мета акції - заклик до італійського правосуддя провести неупереджене розслідування справи і залучення уваги міжнародної спільноти.

Активісти вважають, що слідство було необ'єктивним, і бачать в цьому вплив РФ.

Вони закликають суд в Італії змінити В.Марківу запобіжний захід, а також винести виправдувальний вирок.

Станом на 10:45 учасники акції мітингують біля посольства Італії в Києві, скандуючи "Марківу свободу", і мають намір передати звернення до посла Італії в Україні зі своїми вимогами.

Біля посольства чергує кілька автобусів з військовослужбовцями Нацгвардії.

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявляє, що Україна не має претензій до розслідування справи заарештованого в Італії військовослужбовця Нацгвардії В.Марківа, але розраховує на об'єктивність італійської сторони в цьому питанні і згоду створити спільну слідчу групу.

30 червня 2017 року Італії був затриманий український військовослужбовець В.Марків за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу м.Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року. Українець перебуває в італійському м. Павіа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА