11:16 07.03.2018

Геращенко просить військових журналістів, які потрапили під обстріл на Донбасі, надати дані для передачі в ОБСЄ і РЄ

1 хв читати
Геращенко просить військових журналістів, які потрапили під обстріл на Донбасі, надати дані для передачі в ОБСЄ і РЄ

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко просить українських військових журналістів надати інформацію про обстріли на Донбасі, під які вони потрапляли, щоб передати ці відомості в ОБСЄ і Рада Європи.

"Як уповноважена президента щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі зіткнулася ось з якою проблемою: у нас досі не ведеться моніторинг обстрілів журналістів в зоні війни, порушень прав журналістів на професію з боку терористів, які обстрілюють українські території", - написала І.Геращенко на сторінці в Фейсбуці в середу.

Вона підкреслила, що планує це виправити. "Я звертаюся до всіх військових журналістів, які потрапляли під обстріли в зоні конфлікту, будь ласка, надайте мені інформацію: де, коли, за яких обставин, якщо є відео, буду дуже вдячна. Ми з МЗС зробимо все від нас залежне, щоб донести ці факти, зокрема в ОБСЄ і РЄ", - повідомила про плани І.Геращенко.

Політик висловила думку, що такі фото і відео "служитимуть доказами в міжнародних судах, під час наших позовів проти РФ".

"Але це неправильно, що і зараз на всіх міжнародних майданчиках ми не порушуємо теми обстрілів журналістів, поранень і вбивств", - зауважила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА