11:32 07.03.2018

Міністерство освіти й асоціація "ІТ Україна" домовилися про співпрацю у створенні електронної освітньої платформи

2 хв читати
Міністерство освіти й асоціація "ІТ Україна" домовилися про співпрацю у створенні електронної освітньої платформи

Міністерство освіти і науки України та асоціація "ІТ Україна" 7 березня 2018 року підписали меморандум про співпрацю, зокрема щодо створення електронної освітньої платформи і розвитку ринку електронних підручників.

"Спільна робота міністерства і асоціації буде спрямована на створення сучасного освітнього середовища, запровадження ефективного регулювання ринку освітніх технологій, сприяння розвитку цифрових компетенцій і електронного навчання в суспільстві", - наголошується в повідомленні на сайті асоціації.

Один з центральних проектів, до якого будуть залучені експерти "ІТ Україна", - створення електронної освітньої платформи і розвиток ринку електронних підручників. Крім того, члени асоціації зможуть взяти участь у створенні ефективної системи збору та аналізу статистики по інформаційно-комп'ютерних технологій в українській освіті.

"Українська ІТ-індустрія, як і інші галузі креативної економіки, є індустрією, заснованою на знаннях. Тому впровадження в освітній процес сучасних технологій і спрощення доступу до джерел знань є вкрай важливими першочерговими кроками, які будуть сприяти формуванню нової когорти високоосвічених фахівців не тільки для ІТ-галузі, а й для інших секторів економіки", - цитується в повідомленні виконавчий директор асоціації" ІТ Україна "Олександр Кубрак.

Раніше представники асоціації брали участь в розробці концепції "Національної освітньої електронної платформи" і двох концептуальних документів - проекту наказу "Про затвердження положення про електронному підручнику" і проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про національну електронній платформі", які зараз на громадському обговоренні на сайті МОН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА