17:03 08.03.2018

Війська РФ розміщені для раптової війни проти України - ISW

2 хв читати
Війська РФ розміщені для раптової війни проти України - ISW

Лідери США і їх європейські союзники не готові до того, що президент РФ Володимир Путін задумав у війні з Україною і країнами Балтії, зазначає американський аналітичний центр Institute for the Study of War в своєму дослідженні "Російська військова виправка: бойовий порядок сухопутних сил".

Як повідомляє українська служба «Голосу Америки», експерти ISW в своєму дослідженні "Russia's Military Posture: Ground Forces Order of Battle" висловили переконання, що російські військові добре підготувалися, щоб без попередження провести звичайну війну в Україні та гібридну війну в країнах Балтії, і це не відповідає тому, чого очікують західні лідери в цих театрах військових дій.

Лідери НАТО все більше попереджають про небезпеку звичайної війни проти країн Балтії, або навіть Західної Європи. Однак російські наземні сили не були розміщені або реорганізовані для проведення військових дій без попередження в цьому регіоні, відзначають аналітики. У країнах Балтії росіяни готові до проведення гібридної військової інтервенції, подібно до того, що вони робили в Україні після Майдану.

За період з 2014 року росіяни розмістили і реорганізували свої сили, щоб підтримати швидке механізоване вторгнення з півночі та сходу України, зазначають аналітики.

Так, Кремль розмістив кілька підрозділів вздовж російсько-українського кордону, але не зробив цього біля країн Балтії. Біля кордону з Україною розташовані три механізовані підрозділи, тоді як в балтійському регіоні розміщено тільки один десантний підрозділ, що не є оптимальним для масштабного механізованого вторгнення.

За 50 миль від кордону України Кремль розмістив сухопутні сили вздовж окремих ліній настання з захищеними тилами, повідомляє "Голос Америки".

Аналітики закликали США і союзників переосмислити ймовірні сценарії дій Росії і переглянути військові і невійськові інструменти, необхідні для захисту союзників НАТО і України від можливої російської агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА