11:54 09.03.2018

Amnesty International Україна закликає ефективно розслідувати напади під час маршів за права жінок

2 хв читати
Amnesty International Україна закликає ефективно розслідувати напади під час маршів за права жінок

Організація Amnesty International Україна вимагає здійснити невідкладне, ефективне та неупереджене розслідування повідомлень про напади під час маршів за права жінок, а також відзвітувати про його результати перед громадськістю.

Як зазначено в прес-релізі організації, 8 березня в столиці та регіонах України відбулися публічні акції до Міжнародного дня боротьби за права жінок, проти насильства і дискримінації.

"Одразу в чотирьох містах їхні учасниці самі стали жертвами насильницьких нападів", - зазначає Amnesty International Україна.

За їхніми даними, в Києві від нападів постраждали щонайменше п'ять осіб. "Двох жінок побили й облили зеленкою. Журналісту Богдану Новаку та ще одному учаснику акції розпилили в обличчя перцевий газ. У кількох учасників маршу силою відібрали і розтоптали плакати", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Ужгороді учасниць феміністської акції за права жінок облили червоною фарбою, одна з учасниць отримала хімічний опік очей. У Львові невідомі напали на учасниць маршу і намагалися облити їх фарбою. Патрульні затримали кілька нападників.

"Станом на 22:00 8 березня з'явилися повідомлення про інші напади на учасниць публічних акцій - у Львові та Маріуполі", - йдеться в прес-релізі.

"Ми надзвичайно стурбовані відкритою агресією проти учасниць публічних акцій за права жінок, а ще більше - неспроможністю поліції одразу кількох міст гарантувати безпеку та правопорядок під час мирних зібрань. Правоохоронні органи мають розслідувати всі повідомлення про напади, встановити особи правопорушників і притягнути їх до відповідальності", - заявила директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА