20:24 09.03.2018

У Запорізький опіковий центр поступили троє шахтарів, які постраждали внаслідок пожежі на шахті ЗЗРК

2 хв читати
У Запорізький опіковий центр поступили троє шахтарів, які постраждали внаслідок пожежі на шахті ЗЗРК

У Запорізький опіковий центр поступили троє з шести шахтарів, які постраждали внаслідок пожежі, що виникла 8 березня на шахті Запорізького залізорудного комбінату (ЗЗРК) в Василівському районі Запорізької області.

Як розповіла кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" завідувачка опікового центру 5-ї міської лікарні Олена Пономаренко, в п'ятницю до Запоріжжя з Дніпрорудненської районної лікарні продовжують надходити шахтарі, потерпілі в четвер під час пожежі на шахті ЗЗРК.

За її словами, в п'ятницю в опікове відділення 5-ї міської лікарні поступили ще два шахтарі з Дніпрорудного, які отримали опіки, таким чином, в цьому лікувальному закладі перебувають вже троє з шести гірників, які постраждали під час пожежі в шахті.

"Дуже важкий стан у 21-річного хлопця, який надійшов до нас ще вчора - у нього обпалено 35 відсотків тіла, особливо руки і обличчя. Але найважчі опіки дихальних органів. Він більше ніж усі, на відміну від інших постраждалих, довше всіх знаходився в цій шахті ліфта, близько 30 хвилин. Тобто експозиція дії термічного фактора на дихальні шляхи була найдовшою. Тобто, тяжкість стану обумовлена ​​опіками дихальних шляхів", - розповіла О.Пономаренко.

Медики утримуються від прогнозів, відзначаючи, що роблять усе можливе, щоб врятувати молоду людину. Також відзначили, що медикаменти йому купують родичі.

Стан ще двох шахтарів, госпіталізованих до опікового відділення 5-ї міськлікарні Запоріжжя, не викликає побоювання лікарів.

На даний момент, керівництво ЗЗРК обмежилося короткою інформацією про пожежу на шахті, розміщеній в п'ятницю на сайті підприємства.

У ній зазначається, що на шахті сталося задимлення, внаслідок чого постраждали шість працівників підприємства, які перебували близько до вогнища спалаху, і отримали опіки I і II ступеня тяжкості.

Також повідомляється, що подія не призвела до збоїв в роботі підприємства, а на комбінаті створена комісія для з'ясування обставин і причин того, що сталося.

Як повідомлялося, 8 березня на шахті Запорізького залізорудного комбінату, що знаходиться в районі села Мала Білозерка (Запорізька область), відбувся спалах, під час якого 80 шахтарів знаходилися на глибині 640 метрів. У результаті пожежі постраждали шестеро гірників, стан одного з них - важкий.

На допомогу шахтарям прибули бригади аварійно-рятувальної служби з надзвичайних ситуацій у важкодоступних місцях, яким вдалося евакуювати з-під землі усіх людей.

Шестеро гірників госпіталізовано з опіками і отруєнням чадним газом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА