11:38 10.03.2018

Британське видання стверджує, що екс-співробітник ГРУ Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною у своєму будинку

2 хв читати
Британське видання стверджує, що екс-співробітник ГРУ Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною у своєму будинку

Екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, ймовірно, були отруєні нервово-паралітичною речовиною у себе вдома, стверджує газета The Telegraph.

Як пише видання, співробітник поліції сержант Нік Бейлі, який також перебуває в критичному стані в лікарні, "важко постраждав після того, як відвідав будинок С.Скрипаля в Солсбері".

У повідомленні газети зазначається, що він був одним з перших поліцейських, який відвідав будинок через кілька годин після того, як колишнього співробітника ГРУ і його дочку знайшли в несвідомому стані.

За інформацією видання, те, що Н.Бейлі міг бути отруєний в будинку С.Скрипаля, може означати, що екс-офіцер ГРУ і його дочка, ймовірно, були отруєні у власному домі, а не в результаті нападу на вулиці, як передбачалося раніше.

Поліція та служби безпеки будуть вивчати, яку саме нервово-паралітичну речовину було використано, повідомляє газета. Зазначається, що речовина "найбільш токсична, якщо використовувати аерозоль, причому ефект від цього є негайним".

С.Скрипаль, його дочка Юлія і поліцейський, який першим прибув на місце події, як і раніше, перебувають у критичному стані.

5 березня співробітники поліції оголосили, що поблизу одного з торгових центрів у Солсбері в неділю внаслідок взаємодії з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали дві людини.

Пізніше британські ЗМІ назвали їх імена – це екс-полковник ГРУ С.Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі були доставлені в лікарню.

С.Скрипаль отримав притулок у Великій Британії після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА