07:24 11.03.2018

Бойовики продовжують відкрито зосереджувати військову техніку і озброєння

2 хв читати
Бойовики продовжують відкрито зосереджувати військову техніку і озброєння

Використовуючи "режим всеосяжного перемир'я" бойовики приховано зосереджують військову техніку і озброєння на тимчасово непідконтрольній території України, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, використовуючи "режим всеосяжного перемир'я", який встановлений з 00.01 хвилини 5 березня, в порушення Мінських домовленостей продовжують приховано зосереджувати військову техніку і озброєння на тимчасово непідконтрольній території уряду України", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в соцмережі Фейсбук.

Зокрема, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в районі населеного пункту Бугаївка Луганської області виявили 15 одиниць буксируваної артилерії різного калібру, а на південний схід від населеного пункту Ковалі були зафіксовані свіжі сліди важких вантажівок на обох смугах руху автодороги, яка веде до кордону з Російською Федерацією. Слід зазначити, що Міжнародних пунктів пропуску на цій ділянці дороги немає.

Окрім того, в СЦКК відзначили що, бойовики НВФ продовжують обладнувати свої фортифікаційні споруди на непідконтрольних уряду України територіях Донецької області.

"Так, на основі даних повітряного спостереження, виявлено недавно обладнані бойовиками позиції, протяжністю близько 150 метрів на південний захід від населеного пункту Зайцеве, фортифікаційні укріплення протяжністю близько 400 метрів, що проходять поблизу залізничного полотна на північ від населеного пункту Горлівка, і на північ від населеного пункту Докучаєвськ", - додали в СЦКК.

Також, за попередньою інформацією, поруч із залізничною станцією в Дебальцеве виявили 2 одиниці САУ.

Українська сторона СЦКК зазначає, що подібні дії з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації слід розцінювати, як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до їхнього застосування по позиціях ЗСУ, і мирному населенню Донбасу в порушення Мінських домовленостей.

"Зазвичай, проросійські найманці активізують свою діяльність саме після прибуття на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей так званого "гуманітарного конвою" з Російської Федерації, тим самим наражаючи на небезпеку мирне населення практично по всій лінії розмежування", - підкреслили у відомстві.

Українська сторона СЦКК розцінює вказане як "повну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації в подальшому загостренні конфлікту", і явне небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки і озброєння від лінії зіткнення сторін у певні місця зберігання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА