13:26 11.03.2018

Бойовики продовжують відкрито зосереджувати військову техніку і озброєння

2 хв читати
Бойовики продовжують відкрито зосереджувати військову техніку і озброєння

Використовуючи "режим всеосяжного перемир'я" бойовики приховано зосереджують військову техніку і озброєння на тимчасово непідконтрольній території України, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, використовуючи "режим всеосяжного перемир'я", який встановлено з 00.01 хвилини 5 березня, в порушення Мінських домовленостей продовжують приховано зосереджувати військову техніку і озброєння на тимчасово непідконтрольній території уряду України", – йдеться в повідомленні на сторінці штабу в соцмережі Фейсбук.

Зокрема, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в районі населеного пункту Бугаївка Луганської області виявили 15 одиниць буксируваної артилерії різного калібру, а на південний схід від населеного пункту Ковалі були зафіксовані свіжі сліди важких вантажівок на обох смугах руху автодороги, яка веде до кордону з Російською Федерацією. Слід зазначити, що Міжнародних пунктів пропуску на цій ділянці дороги немає.

Окрім того, в СЦКК відзначили що, бойовики НЗФ продовжують обладнувати свої фортифікаційні споруди на непідконтрольних уряду України територіях Донецької області.

"Так, на основі даних повітряного спостереження, виявлено нещодавно обладнані бойовиками позиції, протяжністю близько 150 метрів на південний захід від населеного пункту Зайцеве, фортифікаційні укріплення протяжністю близько 400 метрів, що проходять поблизу залізничного полотна на північ від населеного пункту Горлівка, і на північ від населеного пункту Докучаєвськ", – додали в СЦКК.

Також, за попередньою інформацією, поруч із залізничною станцією в Дебальцеве виявили 2 одиниці САУ.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації слід розцінювати, як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до їхнього застосування по позиціях ЗСУ, і мирному населенню Донбасу в порушення Мінських домовленостей.

"Зазвичай, проросійські найманці активізують свою діяльність саме після прибуття на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей так званого "гуманітарного конвою" з Російської Федерації, тим самим наражаючи на небезпеку мирне населення практично по всій лінії розмежування", – наголосили у відомстві.

Українська сторона СЦКК розцінює вищезазначене як "зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації в подальшому загостренні конфлікту", і явне небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки і озброєння від лінії розмежування сторін у певні місця зберігання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА