13:28 11.03.2018

У Лондоні обговорюють можливість бойкоту ЧС з футболу, якщо буде доведено причетність РФ до отруєння Скрипаля

2 хв читати

Велика Британія може ініціювати бойкот чемпіонату світу з футболу, який пройде влітку в Росії, якщо з'ясується, що за спробою вбивства екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля стоїть Москва, повідомляє в суботу "Таймс" з посиланням на Міноборони країни.

"Бойкот чемпіонату світу є одним з розглянутих варіантів", – цитує видання співрозмовника в Міноборони Великої Британії.

За даними видання, міністри обговорили можливість припинення участі високопоставлених політиків і офіційних осіб в турнірі або навіть відмову збірної Англії від участі в чемпіонаті.

Зазначається, що до бойкоту могли б приєднатися представники таких держав, як Австралія, Польща і Японія, якщо слідчі встановлять, що за отруєнням С.Скрипаля стоїть Росія.

Раніше, 6 березня, глава МЗС Британії Борис Джонсон заявив, що ситуація з отруєнням С.Скрипаля, якщо підтвердиться причетність до інциденту Росії, може вплинути на участь Великої Британії в майбутньому ЧС. "Я думаю, що складно буде уявити, як буде просуватися справа про участь Великої Британії в Чемпіонаті світу", – сказав Б.Джонсон.

Того ж дня МЗС Британії роз'яснило, що слова Б.Джонсона про можливу неучасть британців в ЧС стосувалися політиків, а не футболістів.

"Представники міністерства закордонних справ у спішному порядку пояснюють, що міністр говорив про політиків і дипломатів, а не про футбольні команди", – повідомляло видання "Індепендент".

5 березня співробітники британської поліції оголосили, що поблизу одного з торгових центрів у Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали дві людини.

Пізніше британські ЗМІ назвали їхні імена – це екс-полковник ГРУ С.Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі були доставлені в лікарню.

С.Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ в 2010 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА