17:24 12.03.2018

Нардеп Бакулін перебуває за межами України, в лікарні в Москві йому дали виписку

2 хв читати
Нардеп Бакулін перебуває за межами України, в лікарні в Москві йому дали виписку

 Народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Євген Бакулін, з якого Верховна Рада може зняти недоторканність, передав регламентному комітету довідку з Інституту ім. М.Скліфосовського в Москві, повідомив член комітету Дмитро Лубінець (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Із тих матеріалів, які ми побачили... виписка з лікарні Скліфосовського з Москви, де чітко зазначено - навіть лікарі дали діагноз (висновок - ІФ), що людина може брати участь, тобто приїхати в Україну, що він не в стаціонарі, що він потрапив (до лікарні - ІФ), побув один день, його виписали", - розповів він у понеділок на засіданні регламентного комітету, де розглядали подання генерального прокурора на позбавлення депутатської недоторканності Є.Бакуліна.

"Навіть у Москві роблять усе, щоб у пана Бакуліна була можливість приїхати в Україну", - додав Д.Лубінець.

Водночас він зазначив, що вперше регламентний комітет зіткнувся з тим, що народний депутат, на якого генпрокурор вніс подання, не бажає приходити на засідання профільного комітету.

У свою чергу генеральний прокурор України Юрій Луценко уточнив, що Є.Бакулін давно перебуває за межами України.

"Наскільки я знаю, він покинув територію України кілька років тому. Причому весь час будучи народним депутатом", - повідомив генпрокурор журналістам.

Він також розповів, що передавав через народних депутатів фракції "Опозиційний блок", зокрема через керівництво фракції, пропозицію Є.Бакуліну прибути для роботи зі слідством. Проте, за словами генпрокурора, відповідь була завжди однакова: "Він або зайнятий, або хворіє".

"Де він зайнятий і де він хворіє - нам не повідомляє ні керівництво фракції, ні адвокати самого Бакуліна. Я розцінюю це як спробу уникнути відповідальності, переховуватися від слідства, і насамперед тому я сьогодні просив притягнути його не лише до кримінальної відповідальності, а й до затримання та арешту", - сказав Ю.Луценко.

Водночас він дав зрозуміти, що найближчим часом направить до українського парламенту подібні подання на інших народних депутатів.

"Думаю, що мені доведеться на цей комітет найближчим часом приходити не один раз", - сказав генпрокурор.

Раніше Є.Бакулін надав комітету письмові пояснення у зв'язку з внесеними поданнями, як це передбачено регламентом Верховної Ради. При цьому його не було на засіданні регламентного комітету під час розгляду подань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА