21:32 12.03.2018

Повістки Н.Савченко в суд на допит були передані в апарат Ради в понеділок

2 хв читати
Повістки Н.Савченко в суд на допит були передані в апарат Ради в понеділок

Повістки на допит позафракційного народного депутата України Надії Савченко, які повинні відбутися у вівторок, 13 березня, і в четвер, 15 березня, були передані до апарату Верховної Ради в понеділок, 12 березня, повідомляє Служба безпеки України.

"12 березня 2018 року в апарат Верховної Ради України передано лист і відправлені повістки на виклик на 11.00 13 березня і 11.00 15 березня 2018 року", - повідомляється на сторінці СБУ в соцмережі Facebook в понеділок.

У спецслужбі нагадали, що здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні на підставі обґрунтованої підозри керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану в скоєнні злочинів за ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В рамках цього виробництва виникла необхідність допитати в якості свідка Н.Савченко "для з'ясування всіх обставин скоєння кримінальних правопорушень і причетних для цього осіб".

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Н.Савченко була викликана на допит в СБУ на вівторок, 13 березня, в зв'язку з розслідуванням у кримінальному провадженні щодо В.Рубана, проте рано вранці в понеділок покинула територію України для участі в міжнародній конференції. У прес-службі Н.Савченко заявили, що парламентарій нині знаходиться в ПАРЄ з робочим візитом, повісток або запрошень на допит вона не отримувала.

Пізніше сестра депутата Віра Савченко повідомила, що Н.Савченко завчасно, за тиждень подала заяву в апарат Верховної Ради про відрядження до Страсбурга на сесію ПАРЄ і 13 березня весь день буде там. При цьому вона спростувала інформацію про отримання її сестрою повістки на допит, але зазначила, що "після повернення Надія охоче поспілкується з усіма главами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА