07:29 13.03.2018

Савченко доводить своє перебування в Європарламенті за допомогою опублікованих фотографій

2 хв читати
Савченко доводить своє перебування в Європарламенті за допомогою опублікованих фотографій

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, яку СБУ викликала на допит у справі Володимира Рубана, повідомила про своє перебування в Європейському парламенті в Страсбурзі.

"Триває робоча поїздка до Європейського Парламенту в Страсбурзi, де відбувається парламентська сесія. Основною темою зустрічей з європарламентаріями голови ПП "Суспільно-політична платформа Надії Савченко", народного депутата Надії Савченко є звільнення українських політв'язнів в РФ і полонених на окупованих територіях", - написала Н. Савченко на своїй сторінці в Фейсбук в ніч на вівторок.

"Триває заслуховування звіту Генерального Секретаря Ради Європи з питань порушення прав людини в Туреччині (Страсбург, сесія ПАРЄ). Також розглядалося питання порушення прав людини на окупованих Росією територіях України і в анексованому Криму", - додала нардеп.

Як повідомлялося, в понеділок генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що позафракційний народний депутат Н.Савченко у вівторок, 12 березня, викликається на допит до Служби безпеки України в зв'язку з розслідуванням у кримінальному провадженні щодо керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус "В.Рубана.

"СБУ направила народному депутату Надії Савченко виклик на допит на завтра", - підкреслив голова ГПУ.

Нагадаємо, що В.Рубан підозрюється в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача або збут вогнепальної зброї, крім гладкоствольної мисливської, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України.

9 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід В.Рубану у вигляді арешту терміном на 2 місяці.

Раніше про перебування Н.Савченко в Страсбурзі (Франція) і її участі в сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з питання політичних в'язнів, яка відбулася в понеділок увечері, на своїй сторінці в Фейсбук написала сестра нардепа Віра Савченко. При цьому вона спростувала інформацію про отримання її сестрою повістки на допит.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА