09:36 13.03.2018

Один військовий загинув, сім отримали опіки внаслідок пожежі на полігоні "Широкий лан"

2 хв читати
Один військовий загинув, сім отримали опіки внаслідок пожежі на полігоні "Широкий лан"

Один військовослужбовець загинув, сім постраждали внаслідок пожежі, що виникла на 235-му загальновійськовому полігоні в Миколаївській області в ніч на вівторок, повідомляє прес-служба Сухопутних військ Збройних сил України.

"Під час пожежі один військовослужбовець загинув, сім отримали опіки різного ступеня. Постраждалих доставили в Миколаївський військовий госпіталь. Загрози життю постраждалих військовослужбовців немає", - йдеться в повідомленні.

Пожежа виникла внаслідок порушення правил безпеки під час використання печі в нічний час, унаслідок чого згорів один намет.

Близько 04:00 військовослужбовці вжили заходів щодо евакуації особового складу та ліквідації пожежі.

За фактом пожежі та загибелі військовослужбовця призначено службове розслідування. Тривають слідчі дії.

У повідомленні зазначено, що 12 березня Південний територіальний відділ пожежної безпеки перевірив пожежну безпеку наметового містечка, порушень не виявлено.

У свою чергу речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко повідомив, що займання намету сталося через необережне поводження одного з військовослужбовців із паливно-мастильними матеріалами в наметовому містечку, де перебували 15 військовослужбовців.

"За фактом знищення військового майна, що спричинило тяжкі наслідки, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 412 КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України", - написав він на сторінці у Facebook.

Водночас, за даними А.Лисенка, 10 березня військова прокуратура Миколаївського гарнізону за фактом недбалого ставлення військових осіб до служби, які проігнорували забезпечення належних умов проживання військовослужбовців на території навчального центру, розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА