14:41 13.03.2018

Фракція БПП навмисне перешкоджає запуску Держбюро розслідувань, - Найєм

2 хв читати
Фракція БПП навмисне перешкоджає запуску Держбюро розслідувань, - Найєм

Фракція "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді навмисне перешкоджає запуску Державного бюро розслідувань, вважає народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Справа в тому, що глава ДБР є людиною, наближеною до "Народного фронту". БПП не хоче під будь-яким приводом запускати це агентство. Ви бачите, що сьогодні не проголосували навіть за технічні речі - не проголосували за кваліфікаційні вимоги до співробітників ДБР, за те, щоб нарешті почати відбирати керівників територіальних органів і підрозділів ГБР центрального апарату, за дисциплінарні стягнення, зарплати", - сказав М.Найєм журналістам у кулуарах парламенту у вівторок, пояснюючи ситуацію з неголосуванням за законопроекти про внесення змін до закону про Держбюро розслідувань.

Нардеп зазначив, що наразі у ББР працюють три людини - глава і два його заступники, у Бюро немає приміщення, а також відсутня можливість сформувати штат. "Зараз воно існує на папері", - сказав М.Найєм.

За його словами, блокування запуску ГБР може привести до того, що з 1 серпня українцям не буде куди звертатися зі скаргами в зв'язку зі зловживаннями в правоохоронних органах.

Раніше цього дня Верховна Рада України відправила на доопрацювання до профільного комітету три законопроекти щодо внесення змін до закону про Державний бюро розслідувань (№5395, № 6430, № 7450).

Як повідомлялося, 28 лютого 2018 року директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявив, що чинний закон "Про Державне бюро розслідувань" має прогалини, і попросив профільний комітет Верховної Ради підтримати законопроект про внесення змін.

"Чинний закон "Про Державне бюро розслідувань" має суттєві прогалини. Деякі його норми можуть мати різні інтерпретації, окремі статті потребують доповнення, деякі є дивними, а інші взагалі не врегульованими. Цей закон вимагає ретельної шліфовки, але є зміни, які вже зараз необхідні для формування штату і початку роботи. Їх прийняття на даному етапі для нас принципово", - написав Р.Труба в своїй колонці на сайті "Лівого берега".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 22 листопада 2017 року підписав указ про призначення Р.Труби директором ДБР. У відомстві також працюють перший заступник директора Ольга Варченко і заступник Олександр Буряк.

Р.Труба раніше висловлював надію, що ДБР повноцінно запрацює з вересня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА