18:31 13.03.2018

Семерак припускає корупційну причину відмови Держгеонадр виставляти нафтогазові родовища на аукціон

1 хв читати
Семерак припускає корупційну причину відмови Держгеонадр виставляти нафтогазові родовища на аукціон

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак допускає корупційну причину відмови Державної служби геології (Держгеонадр) і надр України від виставлення нафтогазових родовищ на аукціон.

На прес-конференції у вівторок в Києві, відповідаючи на запитання журналістів щодо заяви Держгеонадр, що перший аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами у 2018 році відбудеться без виставлення на нього нафтогазових ділянок через необхідність проведення оцінки впливу на навколишнє середовище, Семерак сказав : "Та заява не відповідає дійсності. Вона не пов'язана з цим законом. На жаль, це є хибною службою, що використовується для прикриття непрозорих, можливо, корупційних, дій ".

Крім того, міністр підкреслив, що Держгеонадр потребує реформування, і висловив надію, що новий керівник (наразі посада вакантна) займеться її реформуванням.

Як повідомлялося, перший аукціон Держгеонадр з продажу спеціальних дозволів на користування надрами у 2018 році відбудеться без виставлення на нього нафтогазових ділянок. У Держгеонадр стверджують, що причиною, через яку відкладається продаж спецдозволів на нафтогазові ділянки, є необхідність проведення оцінки впливу на навколишнє середовище відповідно до закону України "Про нафту і газ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА