08:03 14.03.2018

Британський прем'єр може в середу оголосити про заходи проти Росії у зв'язку зі справою про отруєння Скрипаля

2 хв читати
Британський прем'єр може в середу оголосити про заходи проти Росії у зв'язку зі справою про отруєння Скрипаля

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей може в середу оголосити в парламенті про конкретні заходи, які вона має намір запровадити щодо Росії у зв'язку з отруєнням колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, повідомила газета Jersey Evening Post.

Вона зазначає, що на середу заплановано засідання під головуванням прем'єра британського комітату нацбезпеки за участю керівництва силових структур і міністрів, потім Т.Мей, як передбачається, має виступити в палаті громад парламенту Великої Британії, де може назвати передбачувані кроки щодо РФ.

Раніше газета Guardian назвала в якості можливих заходів проти Росії висилку російських дипломатів, бойкот ЧС з футболу, нарощування сил НАТО на кордонах з Росією, введення нових антиросійських санкцій, блокування банківських рахунків російських підприємців, відключення російських банків від системи Swift, позбавлення ліцензії на роботу в Великій Британії російського телеканалу RT та інших.

Разом з тим, низка партнерів Великої Британії заявили про солідарність з Т.Мей.

Так, питання про введення нових санкцій відносно Росії готова розглянути Австралія, про що заявила глава австралійського МЗС Джулія Бішоп. Вона також сказала, що "підтримує заклик" Лондона про проведення щодо інциденту в Солсбері засідання РБ ООН.

Із засудженням застосування нервовопаралітичного газу виступив уряд Іспанії і заявив про "солідарність" з британським кабінетом.

Президент США Дональд Трамп обговорив з Т.Мей інцидент по телефону. Він "погодився з прем'єр-міністром Мей, що уряд Російської Федерації має надати однозначні відповіді щодо того, як це хімічна зброя, розроблена в Росії, могла бути використана в Сполученому Королівстві", - йдеться в офіційній заяві Білого дому.

Раніше Т.Мей поставила Росії ультиматум, відповідно до якого Росія повинна була дати відповіді на питання, пов'язані з отруйною речовиною, до 00:00 середи.

Росія закликала Велику Британію обійтися без залякування і не говорити мовою ультиматумів, заявила у вівторок офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

"Жодна людина не може вийти в парламенті своєї країни і сказати:" Я даю Росії 24 години ". Це що за розмова взагалі в принципі?" - сказала М. Захарова в ефірі програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія-1" (ВГТРК) у вівторок, підкресливши, що Росію "лякати не треба".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА