12:36 14.03.2018

Суд про держзраду Януковича не допитує свідків через їх відсутність

1 хв читати
Суд про держзраду Януковича не допитує свідків через їх відсутність

Оболонський районний суд Києва дещо змінив порядок процесу у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

На засіданні в середу головуючий суддя Владислав Дев’ятко зазначив, що до суду не прибув жоден зі свідків сторони захисту, і з огляду на це він запропонував дослідити документи сторони обвинувачення, які раніше були долучені до матеріалів справи, але ще не вивчені.

Про такі зміни в процесі суд говорив ще на попередньому засіданні 6 березня. Тоді В.Дев’ятко зазначив, що 14 і 15 березня суд має намір вивчити процесуальні документи, які обґрунтовують позицію прокуратури у відповідь на звинувачення адвокатів В.Януковича про необґрунтованість і невручення йому підозри, порушення термінів досудового розслідування й інші порушення, допущені у цій справі.

На минулому засіданні суд ухвалив рішення допитати 21 березня в режимі відеоконференції з Криму жительку півострова Оксану Медієву, яка брала участь в акціях підтримки влади під час Майдану в 2014 році ("Антимайдан").

Крім того, 6 березня суд звернувся до адвокатів В.Януковича з тим, щоб вони провели роботу з організації допиту двох інших жителів Криму Романа Татарикова та Андрія Нікіфорова, а також екс-міністра оборони Павла Лебедєва та колишнього командувача Військово-Морських сил України та екс-начальника Генерального штабу ЗСУ Юрія Ільїна, які проживають на території анексованого РФ Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА