15:55 14.03.2018

В Україні оголошено в розшук підозрюваного в організації вбивства Вороненкова

2 хв читати
В Україні оголошено в розшук підозрюваного в організації вбивства Вороненкова

Громадянина Росії Володимира Тюріна, якого підозрюють в організації вбивства колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова, оголошено в розшук в Україні.

Відповідну інформацію розміщено в розділі "Особи, які переховуються від органів влади" на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

У повідомленні зазначається, що В.Тюріна оголошено в розшук Національною поліцією України в зв'язку з тим, що він переховується від органів прокуратури.

Датою його зникнення зазначено 10 жовтня 2017 року.

В.Тюріна обвинувачують за ч.2 п.6, ч.2 п.11 і ч.2 п.12 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Запобіжний захід до підозрюваного не застосовувався.

Як повідомлялося, 9 жовтня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що російському кримінальному авторитету Володимиру Тюріну повідомлено про підозру в організації вбивства колишнього депутата Державної думи РФ Д.Вороненкова. "Тюріну, 1958 року народження, оголошено підозру в організації умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині - умисне вбивство з корисливих переконань, організація умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині - умисне вбивство, вчинене на замовлення, а також вчинення умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині за попередньою змовою групою осіб", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор зазначив, що мотивом вбивства Д.Вороненкова стало поєднання інтересів вищого керівництва Росії і особистих мотивів В.Тюріна, який є колишнім цивільним чоловіком дружини убитого депутата Держдуми Марії Максакова.

За інформацією Ю.Луценка, наразі В.Тюрін перебуває на території РФ, тому щодо нього буде направлено запит про екстрадицію. Генпрокурор не виключив застосування щодо нього оголошення в міжнародний розшук, а також процедури спеціального заочного засудження, якщо в екстрадиції буде відмовлено.

Як повідомлялося, Д.Вороненков було вбито в центрі Києва 23 березня. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, з 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюється Ярослав Тарасенко, його було затримано 16 липня.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на початку вересня заявив, що замовник вбивства Д.Вороненкова перебуває на території РФ і має активні контакти зі злочинними колами і спецслужбами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА