18:28 14.03.2018

Київ надалі вимагає виведення з Донбасу НЗФ, озброєнь і техніки та забезпечення доступу СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО

2 хв читати
Київ надалі вимагає виведення з Донбасу НЗФ, озброєнь і техніки та забезпечення доступу СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО

Українська сторона у Тристоронній контактній групі констатує відсутність дотримання "весняного перемир'я" на Донбасі наполягає на виведенні з території Донбасу незаконних збройних формувань, озброєнь і техніки.

"Незважаючи на оголошене "весняне перемир'я", ситуація з безпекою залишається тривожною. Як і під час попереднього "різдвяного перемир'я", спочатку спостерігалося зменшення кількості порушень режиму тиші. За даними ООН, протягом січня-лютого 2018 р. на Донбасі не зафіксовано жодної смерті цивільних осіб. Однак стабільного миру досі не забезпечено", - написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар другого президента України, представника країни у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками роботи ТКГ у середу.

Вона наводить дані: з 5 до 12 березня з боку РФ/НЗФ зафіксовано 29 обстрілів, з них 28 - прицільні. Дев'ять разів використовували зброю, заборонену Мінськими угодами, зокрема, 80 мм і 120 мм міномети.

"Заради настання всеосяжного миру на території Донбасу РФ має здійснити відповідний вплив на ОРДЛО і припинити поставки техніки, озброєння, палива і найманців через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону; забезпечити безперешкодний доступ співробітникам СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО з прикордонними ділянками включно; вивести з території Донбасу всі НЗФ, озброєння, техніку", - озвучила вимоги Києва Д.Оліфер.

Вона вказала, що дотримання всього пакета Мінських угод - "ключ до подальшого врегулювання ситуації на Донбасі".

"Меморандум від 19 вересня 2014 слід виконати в повному обсязі - це, зокрема, питання дотримання лінії розмежування, що була встановлена цим документом і передбачала, зокрема, український контроль над м. Дебальцеве; демілітаризація Кальміуського, Саханка, Кумачового, Новоазовського; створення в прикордонних районах зон безпеки", - нагадала Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА