20:36 14.03.2018

Генсек ООН не уповноважений визначати винних в отруєнні Скрипаля, але сподівається на ретельне розслідування

1 хв читати
Генсек ООН не уповноважений визначати винних в отруєнні Скрипаля, але сподівається на ретельне розслідування

Генсек ООН Антоніу Гутерріш не вважає, що має повноваження встановлювати винних у справі про отруєння в британському Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, повідомляють в середу західні ЗМІ з посиланням на слова представника генсека Фархана Хака.

"Хоча генсек не має повноважень встановити відповідального, він рішуче засуджує застосування нервовопаралітичної речовини або хімічної зброї та сподівається на ретельне розслідування інциденту", - сказав Ф.Хак під час брифінгу.

"Використання нервовопаралітичної речовини як зброї за будь-яких умов є неприйнятним, і її застосування будь-якою державою є серйозним порушенням міжнародного права", - зазначив він.

Минулого тижня співробітники британської поліції оголосили, що поблизу одного з торгових центрів у Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали дві людини. Пізніше британські ЗМІ назвали їхні імена - це екс-полковник ГРУ С.Скрипаль, який працював на британську розвідку, та його дочка Юлія.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що РФ з високим ступенем ймовірності причетна до інциденту. У середу вона заявила, що Лондон вирішив вислати 23 російських дипломатів, які працюють, за словами прем'єра, на розвідку.

У зв'язку з інцидентом з С.Скрипалем Лондон скликав екстрене засідання Ради Безпеки ООН. Як повідомили агентству "Інтерфакс", засідання розпочнеться о 15:00 за часом Нью-Йорка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА