20:59 14.03.2018

Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 21 березня

3 хв читати
Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 21 березня

Призначене на середу чергове засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт, що стався біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, знову не відбулося.

"Засідання не відбулося через хворобу судді Горпинич. Перенесли на наступну середу, 21 березня", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" представник потерпілих Олег Головков.

Це вже п'яте перенесення суду, починаючи з 26 лютого. Спочатку засідання не відбулося, оскільки адвокат одного з обвинувачених не з'явився і повідомив суду, що зайнятий в іншому процесі., А потім суд кілька разів переносили через хворобу адвоката і судді.

Як повідомлялося, 31 січня обвинувачений в теракті біля Палацу спорту Сергій Башликов відмовився від адвоката.

2 лютого інший обвинувачений Володимир Дворніков попросив призначити йому безкоштовного адвоката.

Раніше засідання у справі неодноразово переносилися через скарги одного з обвинувачених на погане самопочуття. У зв'язку з цим 18 жовтня 2017 року прокуратура заявила клопотання про проведення судово-медичної експертизи щодо цього обвинуваченого, щоб, зокрема, встановити, чи дозволяє його стан здоров'я брати участь у судових засіданнях.

28 грудня 2017 року результати цієї судово-медичної експертизи були оприлюднені в суді. "Експертиза встановила, що у нього є якесь захворювання, але спеціалізованого лікування він не потребує і може лікуватися в умовах СІЗО", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

24 січня 2018 року, вперше за більш ніж 4 місяці, суд продовжив розгляд матеріалів провадженняа і вивчив один том доказів.

22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту загинули двоє людей (зокрема один з координаторів місцевого євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Усім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені та їхні захисники використовують всі можливості, щоб затягнути судовий процес. Він також наголосив, що "судовий процес завершено на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а розпочати його розглядати заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА