07:28 15.03.2018

Савченко прилетіла до Борисполя рейсом з Мюнхена

3 хв читати
Савченко прилетіла до Борисполя рейсом з Мюнхена

Народний депутат України Надія Савченко повернулася в Україну, повідомив телеканал "112 Україна".

"Був дуже хороший політ, зустріла по дорозі дуже багато хороших людей - наших українців, які змушені їхати заробляти гроші за кордон", - заявила Н.Савченко в коментарі кореспонденту "112 Україна" в середу ввечері.

На питання журналіста, чи була вона в Росії і звідки прилетіла, нардеп порадила подивитися розклад рейсу, яким вона прилетіла. З'ясувалося, що Н.Савченко прибула в Україну рейсом з Мюнхена. Від подальших коментарів Н.Савченко відмовилася.

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат Н.Савченко в четвер має намір дати брифінг в Києві, повідомляється на її сторінці в Facebook.

"О 10:30 відбудеться брифінг голови ПП "Суспільно-політична платформа Надії Савченко", народного депутата Надії Савченко", - сказано в повідомленні.

У ньому також вказана адреса, де відбудеться брифінг, - місто Київ, Аскольдів провулок, 3а. Як відомо, за цією адресою розташовується головне управління СБУ в Києві.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Н.Савченко викликали на допит до Служби безпеки України в зв'язку з розслідуванням у кримінальному провадженні щодо керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, заявив генпрокурор України Юрій Луценко.

Пізніше він заявив, що в разі неявки Н.Савченко на допит в СБУ він змушений буде подати до Верховної Ради подання на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності і арешт

8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї був затриманий В.Рубан. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Згідно з текстом підозри, В.Рубана підозрюють у підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей. Крім того, згідно з текстом підозри, В.Рубан планував "з використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема, Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства".

У підозрі відзначається, що В.Рубан планував під час перебування президента України, керівників силових структур на засіданні Верховної Ради здійснити обстріл будівель парламенту, адміністрації президента і житлових будинків, що знаходяться в урядовому кварталі столиці. Крім того, як випливає з тексту підозри, керівник Центру мав намір застосувати гранати і вогнепальну зброю у будівлі Верховної Ради, щоб "убити державних діячів і народних депутатів України ..., а також здійснити вбивство співробітників правоохоронних органів, які будуть здійснювати дії з припинення терористичного акту" .

В.Рубан підозрюється в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України.

9 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід В.Рубану у вигляді арешту на 2 місяці.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА