12:26 15.03.2018

В Україну йде значне похолодання

2 хв читати
В Україну йде значне похолодання

У результаті впливу двох активних південно-західних циклонів в Україні з суботи, 17 березня, до понеділка, 19 березня, включно очікуються складні погодні умови - зниження температури, рясні опади, посилення вітру, ожеледь, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту (рівень загрози для автотранспорту 2 (жовтий), у більшості центральних і східних областей 3 (червоний), також ускладнить роботу енергетичної, будівельної галузей і комунального господарства", - заявляють у ДСНС.

Як наголошується в повідомленні, 17 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях сильний сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 15-20 см); у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст сніжного покриву 5-10 см). По всій Україні - пориви вітру 15-22 м/с, у північній половині країни на дорогах ожеледиця.

Також цього дня складні погодні умови очікуються в Київській області та в Києві: вночі сильний сніг, вдень помірний сніг (утворення снігового покриву 8-15 см); пориви північно-східного вітру 15-18 м/с, хуртовини; на дорогах ожеледиця. Зниження температури вночі та вдень очікується до 3-8 ° морозу.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме 2 (жовтий) рівень загрози для автотранспорту, ускладнення роботи електричних мереж, комунального господарства", - зазначають у відомстві.

У неділю, 18 березня, у Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Одеській областях очікуються сильні снігопади, хуртовини (приріст сніжного покриву 20-25 см). У Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській областях пройде сильний дощ із переходом в сильний сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст сніжного покриву 5-10 см); у Запорізькій, Донецькій, Луганській областях сильний дощ. По всій Україні - пориви вітру 15-22 м/с, на дорогах усюди, окрім південного сходу - ожеледиця.

19 березня в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, вночі і в Кіровоградській, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях очікуються сильний сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 15-20 см); у Запорізькій, Донецькій, Луганській областях сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь (приріст сніжного покриву 10-15 см). У південно-східній половині країни пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах всієї України - ожеледиця.

Крім того, очікується зниження нічної температури до 10-16 °, в південній частині країни - до 4-10 ° морозу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА