13:24 15.03.2018

Луценко вніс до Ради подання на арешт Савченко

2 хв читати
Луценко вніс до Ради подання на арешт Савченко

енеральний прокурор України Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України (позафракційного) Надії Савченко.

"Документи щодо Савченко подано до ВР", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у мікроблозі в Twitter та виклала фотокопію звернення Ю.Луценка до голови Верховної Ради Андрію Парубію.

У листі Ю.Луценко, зокрема, зазначено: "Надсилаю для узгодження, згідно з чинним законодавством, подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешт) народного депутата України Савченко Надії Вікторівни".

Крім подання, генпрокурор передав до парламенту матеріали, згідно з якими обґрунтовуються ці уявлення (один том із 174 аркушів).

Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, Ю.Луценко спрямував ці подання в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 28, ст. 112 (зазіхання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Раніше в четвер на засіданні Верховної Ради Ю.Луценко заявив про намір внести до парламенту подання на позбавлення депутатської недоторканності Н.Савченко: "Сьогодні я, як генеральний прокурор України, внесу до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Савченко".

За його даними, слідство має незаперечні докази підготовки Н.Савченко терактів, зокрема вибухів у сесійній залі Верховної Ради.

"Слідство має неспростовні докази того, що Савченко особисто планувала, особисто вербувала, особисто віддавала вказівки: як провести терористичний акт тут, у цьому залі (парламенту - ІФ). Знищити двома бойовими гранатами дві ложі в парламенті, з мінометів обстріляти купол парламенту і з автоматів добивати тих, хто б вижив", - заявив Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА