13:32 15.03.2018

В Україні знову перенесено старт поетапної відмови від аналогового телерадіомовлення з березня на серпень 2018 року

2 хв читати
В Україні знову перенесено старт поетапної відмови від аналогового телерадіомовлення з березня на серпень 2018 року

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України затвердила проект Плану поетапного відключення аналогового телерадіомовлення зі стартом першого етапу в серпні 2018 року, зазначається в повідомленні регулятора.

Національна рада на засіданні 15 березня внесла зміни до свого рішення, згідно з яким раніше було затверджено проект Плану поетапного відключення аналогового телерадіомовлення з 30 березня, у черговий раз відтермінувавши відключення аналогового сигналу в Україні.

За словами відповідального секретаря Нацради Олександра Ілляшенка, проект плану відключення аналогового мовлення було розроблено в листопаді 2017 року і представлено на засіданні Міжвідомчої координаційної групи з питань впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, створеної при Адміністрації Держспецзв'язку.

"Етапи його виконання мали розпочатися в грудні минулого року. На початку березня-2018 з'ясувалося, що ніякі дії не виконуються, і головна причина цього в тому, що план не був затверджений Кабінетом Міністрів України", - наголошується в повідомленні держрегулятора.

Нацрада з телерадіомовлення на своєму засіданні вирішила внести зміни до процесу відключення аналогового сигналу, відповідно до яких термін першого етапу вимкнення аналогового сигналу (в окремій області) перенесено з 30 березня на серпень 2018 року.

Другий етап - виключення аналогового сигналу на всій території країни, за винятком телеканалу "UA: Перший", місцевих мовників, аналогових каналів на території проведення АТО і в деяких прикордонних районах - заплановано на січень 2019 року.

Остаточне відключення аналогового сигналу в Україні має відбутися у квітні - травні 2019 року.

Також, за словами О.Ільяшенка, зміни, внесені до документа, передбачають затвердження плану урядом в обов'язковому порядку.

Як повідомлялося, 15 лютого 2018 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України схвалила проект Плану поетапного виключення аналогового телерадіомовлення з 30 березня 2018 року, за винятком територій з особливим режимом мовлення.

Раніше, в середині січня, Нацрада з телерадіомовлення схвалила проект Плану поетапного виключення аналогового телерадіомовлення з червня і запропонувала п'ять областей для впровадження пілотного проекту з відключення аналогових радіоелектронних засобів у березні 2018 року, зазначається в повідомленні регулятора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА