19:14 15.03.2018

Україна має намір у 2018 році збільшити обсяг ремонту доріг на 50%

2 хв читати
Україна має намір у 2018 році збільшити обсяг ремонту доріг на 50%

Україна планує в 2018 році наростити обсяг ремонту автомобільних доріг на 50% порівняно з 2017 роком - до 3 тис. км, повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

"Вже на початку квітня доручено приступити до ремонтно-будівельних робіт з тим, щоб встигнути виконати необхідні завдання до початку наступної зими. Якщо минулоріч було відремонтовано близько 2 тис. кілометрів, то в 2018 році маємо покращити більше 3 тис. кілометрів українських доріг", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він зазначив, що уряд очікує від Держагентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") плану ремонту доріг на 2018-2020 роки, додавши, що на поточний рік уряд передбачає рекордні за останні три роки 45,7 млрд грн на оновлення дорожнього господарства країни. Зокрема, 19 млрд грн заплановано на ремонт доріг державного значення, 11,53 млрд грн - на місцеві дороги, якими тепер опікуються облдержадміністрації, 2,5 млрд грн на безпеку на дорогах і 3,4 млрд грн на експлуатацію доріг державного значення - освітлення, розмітки, прибирання тощо.

"Сьогодні Володимир Гройсман доручив "Укравтодору" провести масштабний аудит стану українських доріг, особливо тих, які відремонтовані в 2017 році. Для уряду якість ремонту доріг понад усе. Роботи мають виконуватися бездоганно, а кожна гривня з бюджету має бути ефективно інвестованою", - нагадав віце-прем'єр.

Раніше глава уряду В.Гройсман зазначив, що план фінансування дорожньої галузі на поточний рік становить 45,7 млрд грн. За планом роботи відбуватимуться на 218 об'єктах. Майже 60% проектної документації вже підготовлено. Крім того, вийшов оновлений стандарт будівництва, який має стати "настільною книгою" для дорожніх служб.

Водночас триває підготовка проектів концесійних доріг. Однією з них, за планом, може стати дорога Краковець-Львів. Інтерес інвесторів до цього проекту, як запевнили в "Укравтодорі", є.

Глава уряду звернув увагу, що наразі погодні умови не дають змоги масштабно розпочати дорожні роботи, але з настанням тепла все має запрацювати дуже швидко.

"Цього року ми розпочнемо роботи у квітні. Потрібно розібратися з усіма підрядниками, з усіма службами, щоб вони були готові", - сказав В.Гройсман.

У 2017 році в Україні реконструйовано і побудовано понад 2 тис. км доріг, що вдвічі перевищило показники 2016 року. Дорожні роботи здійснювалися на трасах на всій території України. Дорожній бюджет 2017 року перевищив 30 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА