22:04 15.03.2018

Прокуратура опитала журналіста Гусейнова щодо проникнення в його будинок невідомих

2 хв читати
Прокуратура опитала журналіста Гусейнова щодо проникнення в його будинок невідомих

Прокуратура Київської області опитала азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова щодо проникнення в його будинок невідомих, які завдали йому тілесних ушкоджень, журналіст поки відмовився від подачі заяви, повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"Прокуратура Київської області миттєво відреагувала на повідомлення в ЗМІ, опубліковане підданим Нідерландів Ф.Гусейновим, щодо проникнення в місце його проживання невідомих осіб, які погрожували йому негайною екстрадицією в Азербайджан і завдали йому тілесних ушкоджень", - написав Є.Єнін.

За його словами, Ф.Гусейнов був запрошений до органу прокуратури і опитаний щодо деталей інциденту.

"Ф.Гусейнов поки відмовився від подачі заяви про злочин. За його словами, за медичною допомогою він не звертався", - поінформував заступник генпрокурора.

За його словами, органи прокуратури продовжують екстрадиційну перевірку Ф.Гусейнова і винесуть рішення у суворій відповідності з національним законодавством і міжнародними зобов'язаннями України в сфері забезпечення прав людини.

Про затримання Ф.Гусейнова стало відомо 14 жовтня 2017 року. У Держприкордонслужбі України повідомили, що причина затримання - знаходження Ф.Гусейнова в базі розшуку Інтерполу. Координатор проекту "Без кордонів" Максим Буткевич повідомив, що Ф.Гусейнов був затриманий в аеропорту "Бориспіль" вже по дорозі з України, тобто на в'їзді у нього проблем не було.

27 жовтня суд відпустив Ф.Гусейнова на поруки народного депутата Миколи Княжицького (фракція "Народний фронт") і директора Адвокатського центру в Українській Гельсінській спілці з прав людини Бориса Захарова.

"Тільки що суд віддав нам з Борисом Захаровим на поруки азербайджанського журналіста Фікрата Гусейнова.

За словами М.Княжицького, проти екстрадиції Ф.Гусейнова виступили Freedom House, Гельсінська спілка з прав людини, посольство Нідерландів і правозахисні організації.

Ф.Гусейнов покинув Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили, а викрадачі знайдені не були. Колеги журналіста повідомляють, що журналіст вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює з опозиційним телеканалом "Туран", який транслюється через кордони. Також адвокат підтвердив інформацію, що Ф.Гусейнов має громадянство Нідерландів

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА