13:20 16.03.2018

Порядок отримання дозволів для видачі тіл померлих після змін до КПК суттєво не зміниться - прокуратура

1 хв читати
Порядок отримання дозволів для видачі тіл померлих після змін до КПК суттєво не зміниться - прокуратура

 Порядок отримання дозволів для видачі тіл померлих для поховання не зазнає значних змін у зв'язку з набуттям чинності 16 березня змін до Кримінального процесуального кодексу України, повідомляє прокуратура м.Київ.

"З метою зняття соціальної напруги правоохоронні органи і судово-медичні установи впроваджуватимуть практику проведення дослідження тіл померлих судово-медичними експертами на підставі рішень уповноважених співробітників поліції, що письмово оформлятимуть на місці події, з подальшим призначенням судово медичних експертиз", - сказано в повідомленні прокуратури м.Києва на сторінці в соцмережі Фейсбук в п'ятницю.

Таким чином, наголошується, що термін для встановлення причин смерті збільшено не буде, а порядок отримання дозволів для видачі тіл померлих для поховання не зазнає суттєвих змін.

Як повідомлялося, 16 березня 2018 року набувають чинності зміни до Кримінального процесуального кодексу України в частині порядку проведення судово-медичних експертиз, результати якої є обов'язковою умовою для видачі тіл померлих людей для поховання.

Низка ЗМІ поширили інформацію про можливі ускладнення при похованні родичів, які можуть виникнути у зв'язку з нововведеннями КПК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА