13:39 16.03.2018

Прокуратура АРК попередила про відповідальність за участь в організації виборів президента РФ у Криму

1 хв читати
Прокуратура АРК попередила про відповідальність за участь в організації виборів президента РФ у Криму

 Громадянам України, які братимуть участь в організації виборів президента Росії в анексованому Криму, загрожує відповідальність за статтею "державна зрада", повідомив заступник прокурора АР Крим Олександр Удовиченко.

"Якщо це громадянин України, то у разі доведення його провини, йому може загрожувати покарання за державну зраду, що передбачає навіть до 15-ти років позбавлення волі і відповідальність за незаконне проведення виборів, які Кримінальний кодекс кваліфікує також як злочин", - повідомив О.Удовиченко в коментарі "Крим.Реалії ТВ".

У прокуратурі АР Крим зазначили, що громадянам Росії, що братимуть участь в організації і проведенні виборів на півострові, загрожує переслідування за статтями Кримінального кодексу України про захоплення державної влади і посяганні на територіальну цілісність України.

Раніше прокуратура АР Крим закликала кримчан не брати участі в організації виборів президента сусідньої Росії в анексована Криму.

Прокуратура АР Крим заявила, що може притягнути до відповідальності 10 тис. членів виборчих комісій, які організовують російські вибори в анексована Криму.

Вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 - річницю російської анексії Криму.

Президент України Петро Порошенко закликав світову громадськість не визнавати результати майбутніх виборів президента Росії в анексованому Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА