16:29 16.03.2018

У зв'язку з погіршенням погоди в Україні 17-19 березня затверджено план реагування на надзвичайні ситуації

2 хв читати
У зв'язку з погіршенням погоди в Україні 17-19 березня затверджено план реагування на надзвичайні ситуації

 Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила план реагування на надзвичайні ситуації у зв'язку з погіршенням погодних умов в Україні з 17 до 19 березня.

"Два циклони, які насуваються на територію України (з 17 до 19 березня) несуть з собою сильні дощі, снігопади, хуртовини, снігові замети та можуть призвести до ускладнення транспортного сполучення на автошляхах і на лініях електропередач і порушення в системі життєзабезпечення", - сказав глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін під час засідання держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п'ятницю в Києві.

У зв'язку з прогнозами, ДСНС констатувала необхідність для органів державної влади такі завдання: для Державного агентства автомобільних доріг - організувати штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечити моніторинг ситуації на автошляхах та забезпечити безперебійний рух транспорту, а також забезпечити передислокацію техніки до найскладніших регіонів.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості України доручено забезпечити безперебійне функціонування систем електропостачання органів влади, потенційно небезпечних об'єктів і населених пунктів, а у разі аварій, насамперед забезпечувати відновлення об'єктів життєзабезпечення, лікарень і установ освіти.

Керівникам місцевих органів влади доручено забезпечити на місцях роботу штабів, постійно моніторити ситуацію і забезпечити готовність технічних засобів до оперативного реагування на ситуацію.

Крім того, всі органи мають розпочати роботу із організації превентивних заходів, зокрема щодо недопущення підтоплення доріг.

У свою чергу ДСНС розробила план протидії паводкам та сходження льоду.

Як повідомлялося, в результаті впливу двох активних південно-західних циклонів в Україні з суботи, 17 березня, до понеділка, 19 березня, включно очікуються складні погодні умови - зниження температури, рясні опади, посилення вітру, ожеледиця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА