18:54 16.03.2018

Порошенко ініціює будівництво близько 200 гуртожитків для контрактників у 2018 році

2 хв читати
Порошенко ініціює будівництво близько 200 гуртожитків для контрактників у 2018 році

 Президент України Петро Порошенко у п'ятницю під час поїздки в Донецьку область підписав закон про внесення змін до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їхніх сімей, який передбачає компенсацію вартості оренди житла в разі надання такого військовою частиною для рядових, сержантів і старшин.

"У присутності наших військових підписав зміни до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", які передбачають усунення соціальної несправедливості в наданні військовим права на отримання грошової компенсації за найм жилого приміщення", - написав глава держави у Twitter.

Крім того, він наголосив, що поточного року з його ініціативи "буде побудовано майже 200 сучасних гуртожитків для контрактників".

Як повідомлялося, 8 лютого Верховна Рада схвалила зміни до законодавства, згідно з якими рядові, сержанти та старшини зможуть розраховувати на компенсацію вартості оренди житла в разі надання такого військовою частиною (законопроект №5027).

Згідно з документом, якщо неможливо забезпечити розміщення в казармах і гуртожитках військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, військова частина зобов'язана орендувати для них житло або за бажанням військовослужбовців виплачувати грошову компенсацію за оренду житла.

Для військовослужбовців офіцерського складу за відсутності службового житла військова частина зобов'язана його орендувати або виплачувати компенсацію за оренду.

Як наголошується в пояснювальній записці до ухваленого закону, згідно з нинішньою редакцією ст. 12 зазначеного закону, така компенсація передбачена тільки для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів вищих військових навчальних закладів.

Реалізація цього закону потребуватиме додаткових витрат. За попередніми підрахунками, орієнтовна потреба становитиме понад 786 млн грн.

Тим часом у супровідних документах зазначається, що законодавча ініціатива пройшла узгодження з низкою відомств - зауваження СБУ враховано, Міністерства фінансів - не враховано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА