07:41 17.03.2018

На "Азовсталі" групи "Метінвест" загинуло двоє людей через отруєння колошниковим газом

2 хв читати
На "Азовсталі" групи "Метінвест" загинуло двоє людей через отруєння колошниковим газом

На металургійному комбінаті "Азовсталь" (Маріуполь, Донецької обл.), що входить до групи "Метінвест", в п'ятницю внаслідок надзвичайної події зі смертельним результатом загинули двоє людей.

Як повідомляє місцевий інтернет-ресурс 0629.com.ua, біля доменної печі №4 загинули двоє чоловіків 41-го і 42 років.

При цьому сайт посилається на інформацію прес-служби 3 рятувального загону ГУ ДСНС України в Донецькій області, яка озвучила попередню версію про отруєння людей чадним газом.

Інтернет-ЗМІ також наводять повідомлення прес-служби "Метінвесту", яка підтвердила інформацію про надзвичайну подію зі смертельними наслідками. При цьому уточнюється, що 16 березня в доменному цеху меткомбінату "Азовсталь" ремонтник підприємства і співробітник "Промсервіс" (сервісне підприємство "Метінвесту" - "Метінвест-Промсервіс" - ІФ) отримали отруєння колошниковим газом (газами з доменної печі - ІФ). На підприємстві створена комісія з розслідування обставин НП. Також до розслідування події залучено поліцію.

Сайт зазначає, що близько місяця тому мер Маріуполя Вадим Бойченко на зустрічі з журналістами сказав, що ДП-4 відремонтована, є екологічно чистою, в неї "вкладено $ 100 млн".

Як повідомлялося, голова комісії Маріупольської міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я та екології Максим Бородін запропонував знижувати виробництво на метпідприємствах групи "Метінвест" - ММК ім. Ілліча і "Азовсталі" - при несприятливих метеорологічних умовах з метою поліпшення екологічної ситуації в місті. При цьому екологи виступають за посилення штрафів за нанесення шкоди екології.

"Азовсталь" в 2017 році збільшила виробництво загального прокату на 14,2% в порівнянні з 2016 роком - до 3,8 млн тонн, сталі - на 15,1%, до 4,265 млн тонн, чавуну - на 18,9%, до 3,777 млн ​​т.

Підприємство входить до групи "Метінвест".

ТОВ "Метінвест-Промсервіс" створено в 2015 році на базі ремонтних підрозділів металургійних комбінатів - ММК ім. Ілліча, "Азовсталь" і Єнакіївського метзаводу. Компанія займається технічним обслуговуванням і ремонтом обладнання на всіх метпідприємствах групи "Метінвест".

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА