08:59 17.03.2018

Coca-Cola застосує блокчейн для боротьби з примусовою працею

1 хв читати
Coca-Cola застосує блокчейн для боротьби з примусовою працею

Американська харчова компанія Coca-Cola спільно з Держдепом США і двома компаніями запускають проект з використанням технології блокчейн для створення реєстру працівників. Так компанія має намір боротися з примусовою працею, повідомляє Reuters.

Держдеп зазначив, що це перший великий проект уряду в соціальній сфері із застосуванням блокчейна. За даними агентства, на компанії, які виробляють продукти харчування, чинять великий тиск, щоб усунути ризик примусової праці в країнах, де вони отримують, наприклад, цукровий очерет.

"Дослідження, випущене американською організацією Humanity United, показало, що більшість компаній, що займаються продуктами харчування і напоями, не справляються з вирішенням цієї проблеми", - сказано в повідомленні. Coca-Cola входить в десятку світових компаній, яка взяла на себе зобов'язання до 2020 року провести дослідження з питань застосування примусової праці.

Усього, за даними Humanity United, у всьому світі майже 25 млн осіб працюють в умовах примусової праці, причому 47% з них знаходяться в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

За допомогою технології блокчейн компанія має намір збільшити прозорість в організації праці. У реєстрі будуть міститися дані про співробітників, в тому числі їх трудові контракти. Для захисту інформації будуть використовуватися електронні нотаріальні послуги.

Створенням блокчейн-платформи для проекту займеться Bitfury Group. Вартість створення реєстру не розкривається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА