20:31 17.03.2018

"Нова Пошта" заявляє про DDos-атаки

2 хв читати
"Нова Пошта" заявляє про DDos-атаки

Компанія "Нова Пошта", лідер експрес-доставки в Україні, заявляє про періодичне виникнення Ddos-атак на її потужності.

"Максимальна ємність атак досягала 40 гігабіт. У більшості випадків ці атаки не призводять до відсутності сервіса, можливі короткострокові перебої (погіршення) якості в роботі. Це ніяк не впливає на роботу відділень і мережі", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії .

Компанія уточнила, що працює в штатному режимі. На поточний момент ведеться розслідування ситуації і детальний аналіз.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України підозрює посадових осіб споріднених компаній ТОВ "Нова пошта" в несплаті податків в особливо великих розмірах, повідомляла прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"За даними ДФС і за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переведення у готівку безготівкових коштів і з мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Л.Сарган зазначила, що Ю.Луценко взяв під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Нова пошта" та інших споріднених підприємств за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.3 ст. 212 КК України.

Вона також додала, що на наступному тижні генеральний прокурор заслухає матеріали виробництва в присутності адвокатів представників ТОВ "Нова пошта".

"Якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ "Нова пошта" не будуть отримані, кримінальне провадження буде закрито", - підкреслила прес-секретар.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України з 16 березня проводила обшуки в приміщеннях офісів компанії "Нова Пошта" у Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі.

"В офісах "Нової пошти" в Києві, Полтаві та Харкові проводять обшук представники Генеральної прокуратури України. Вперше в моїй практиці обшукують мій кабінет і мене особисто. Забирають особистий комп'ютер. Відчуваю, як прямо на очах поліпшується інвестиційний клімат в країні", - відзначав співзасновник компанії Володимир Поперешнюк.

"Нова пошта" заснована в 2001 році. Її мережа нараховує більше 2,35 тис. відділень, Автопарк компанії налічує понад 3600 автомобілів. У 2017 році компанія доставила більше 145 млн відправлень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА